Zelfverzekerd Someren speelt deze week twee wedstrijden

SV Someren liet op zondag 10 oktober geen spaan heel van RKVVO uit Veldhoven.

Al vroeg in de wedstrijd kopte Nick de Louw zijn team op voorsprong en broer Koen de Louw bepaalde de ruststand op 0-2. In de tweede helft begon het nog beter te lopen bij de blauwwitten. Met name invaller Tim van den Boomen maakte indruk door binnen een half uur een pure hattrick op zijn naam te zetten. Via Luc Bouwmans en Justin Hoeben liep Someren uit naar een 0-7 overwinning. Diezelfde uitslag werd ook al bereikt in de bekerwedstrijd tegen tweedeklasser Venhorst, dus ontbreekt het momenteel niet aan zelfvertrouwen bij de Somerense selectie.

Someren – Liessel (districtsbeker)

Donderdag 14 oktober spelen de Somerenaren in eigen huis een bekerwedstrijd tegen RKSV Liessel. Dat duel zou aanvankelijk in Liessel plaatsvinden, maar vanwege de gebrekkige lichtinstallatie op sportpark De Smeltkroes is in onderling overleg besloten om uit te wijken naar het hoofdveld van SV Someren.

Liessel staat momenteel in het linkerrijtje van de derde klasse C. Afgelopen zondag verloren de roodwitten van Baarlo, maar volgens Liessel-coach Daniel Voigt was dat voor een groot deel te wijten aan het aantal geblesseerden in zijn ploeg.

De oud-profvoetballer hoopt dat zijn team, zeker als enkele spelers weer hersteld zijn, het Someren nog knap lastig kan maken.

Het bekerduel op sportpark De Potacker begint om 20.00 uur.

Picasa

Someren – Mierlo-Hout (competitie)

Op zondag 17 oktober speelt Someren een thuiswedstrijd tegen gedoodverfd kampioenskandidaat Mierlo-Hout. De Houtenaren spelen al drie seizoenen in de top van de tweede klasse en trainer Raymond Koenraadt heeft de beschikking over een sterke selectie. Weliswaar vertrokken Pim Heeren (SV De Braak) en middenvelder Chafik Mezziani (Gemert), maar ’t Hout versterkte zich met de komst van Giowin den Ouden (SV De Braak) en met Mike de Meij. Die aanvallende middenvelder annex spits kwam over van hoofdklasser Nuenen.

Mierlo-Hout won tot nu toe alle beker- en competitiewedstrijden. Het zal dus niet eenvoudig worden, maar Someren gaat zijn uiterste best doen om de Houtenaren het eerste puntenverlies te bezorgen.

De wedstrijd op sportpark De Potacker begint om 14.30 uur.