ZijActief-lezing over alcohol en ouder worden

ZijActief Asten organiseert verschillende activiteiten voor haar leden.

Afgelopen jaar werd ZijActief geattendeerd op het onderwerp alcohol en op een theaterstuk, ontwikkeld door Novadic-Kentron en Helder theater. Op een humorvolle en informatieve wijze wordt ingegaan op onderwerpen als de invloed van alcohol op je lichamelijke gezondheid.

Uit onderzoek is gebleken dat een deel van de groep 55-plussers relatief vaak en veel alcohol drinkt. Alcohol met mate is voor veel mensen niet direct heel slecht maar er zitten ook enkele gevolgen aan alcoholgebruik waar mensen geen weet van hebben. En welke maat is passend als je ouder ben? Duidelijk is dat alcoholgebruik voor mensen vanaf 55 jaar tot grotere gezondheidsrisico’s kan leiden en deze risico’s ook weer groter worden met het vorderen van de jaren.

ZijActief Asten nodigt iedereen op dinsdag 20 september uit, die geïnteresseerd is in een lezing over alcohol en ouder worden. De lezing begint om 20.00 uur in centrum De Beiaard, Pastoor de Kleijnhof 21 in Asten.

Niet leden betalen € 5 voor koffie/thee. Graag even aanmelden via e-mail zijactiefasten@gmail.com of tel. 0493-692738.

Wilt u meer informatie over vrouwenorganisatie ZijActief Asten, dan kunt u contact opnemen met de secretaris Lilian van Hulten, tel. 0493-692210 of e-mail zijactiefasten@gmail.com.