Zomerworkshops in de bibliotheek ‘Werken met warmte’ en Stopmotion ‘Zon, zee en duurzaamheid’

Wat is warmte? Kom naar de bibliotheek en ga aan de slag met de professor van Mad Science.

Wat is nou eigenlijk 'warmte' en wat hebben moleculen er mee te maken? Tijdens deze workshop ga je daar zelf mee experimenteren en maak je je eigen thermometer!

Hoewel iedereen veel warme en koude zaken zal kunnen benoemen, is het antwoord op de vraag ‘Wat is warmte’ ingewikkeld. Door tijdens een experiment te doen alsof je zelf een molecuul bent, ontdek je dat warmte de trillingsenergie van moleculen is. Dat de temperatuur gemeten wordt met een thermometer, weten de meesten wel. Maar zou het ook lukken om er zelf een te maken? En hoe goed werkt onze ingebouwde thermometer?

Een bomvolle workshop waar iedereen vanaf 6 jaar warm voor loopt. Kies de datum en plaats van jouw voorkeur en schrijf je in: woensdag 24 augustus van 11.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Asten, donderdag 25 augustus van 11.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Someren en donderdag 25 augustus van 13.30 tot 14.30 uur in Bibliotheek Helmond. Een ticket kost € 2,50.

Maak een video of poster met het online computerprogramma Canva. Met dit programma kun je beelden en video’s maken en bewerken. We gaan een zelfbedachte film of spel promoten met een videotrailer. Ontwerp je eigen uitnodigingen, verjaardagskaarten of een documentaire. Voor je het weet kun je je eigen foto’s bewerken voor social media.

Een praktische en creatieve Techlab Summerschool voor kinderen vanaf 8 jaar. Je schrijft je in voor vier bijeenkomsten in het TechLab in Bibliotheek Helmond op 22, 23, 24 en 25 augustus. De inschrijfprijs is € 7,50 voor vier workshops.

Stopmotion: Zon, zee en duurzaamheid

De laatste Techlab Summerschool in Bibliotheek Helmond van deze zomervakantie heeft als thema ‘Zon, zee en duurzaamheid’. In deze TechLab Summerschool maak je kennis met Stopmotion.

Bij een stopmotion filmpje maak je heel veel foto's, dan verander je iets heel kleins aan de opstelling en maak je weer een foto. Deze foto's plak je achter elkaar en dan heb je een filmpje gemaakt. Het is heel gaaf!

In vier bijeenkomsten van 2 uur leer je de basis van deze technieken en maak je je eigen film. Prikkel je fantasie en maak een vakantieverhaal. Om jouw verhaal interessant en ecologisch te maken hergebruiken we spullen die we niet meer nodig hebben. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Je schrijft je in voor vier bijeenkomsten in het TechLab in Bibliotheek Helmond op 29, 30 en 31 augustus en 1 september, steeds van 10.15 tot 12.15 uur. De totale inschrijfprijs is € 7,50.