Zondag- en zomeravondrondleiding op kasteel Asten-Heusden

Tot en met oktober houden VVV Asten en Stichting Behoud Kasteelerfgoed Asten iedere eerste zondag van de maand een rondleiding door Kasteel Asten.

De rondleidingen zijn op de zondagen 7 augustus, 4 september en 2 oktober.

De rondleiding begint om 10.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur.

De kosten bedragen € 5 en kinderen tot en met 7 jaar gratis.

Aanmelden is niet nodig.

Asten Kasteel Zomeravondrondleiding 2019 Rob Fritsen

Verder vinden ook de zomeravondrondleidingen plaats bij het kasteel. Deze vinden plaats op alle donderdagavonden in juli en augustus. De rondleidingen starten om 19.00 uur en aanmelden is niet nodig.

Deze zomeravondrondleiding duurt anderhalf uur en kost € 5. Kinderen tot en met 7 jaar gratis.

Groepen die gebruik willen maken van een rondleiding op een ander tijdstip kunnen hiervoor contact opnemen met VVV Asten. Er geldt een maximumaantal van 15-20 personen per gids. De kosten bedragen € 5 per persoon. Er geldt geen minimumaantal deelnemers.

Asten Kasteel Zomeravondrondleiding 2019 Rob Fritsen

Aan de rand van de Peel, verscholen achter weelderige begroeiing, liggen de romantische restanten van het meer dan 600 jaar oude kasteel van Asten. De idyllische ruïne roept een bewogen verleden op van ontginningen, oorlogen en heksenvervolgingen.

De laatste oorlog is het kasteel noodlottig geworden. In 1944 vindt er een aanslag op het kasteel plaats waarbij het gebouw tot ruïne is verworden.

De burcht mag dan ten onder gegaan zijn, de voorburcht staat er nog in haar volle glorie en is al de eeuwen dat ze bestaat voortdurend bewoond geweest.

Tot de jaren zeventig van de vorige eeuw waren het boerenbedrijven en op dit moment biedt het onderdak aan tegen de vijftig mensen.

De VVV-gidsen heten u welkom op Kasteellaan 12 in Asten-Heusden.