De studio's van de lokale publieke media-instelling SIRIS bevinden zich in De Ruchte, Laan ten Roode 71e in Someren.

De omroep verzorgt 24 uur per dag, zeven dagen in de week, uitzendingen vanuit de studio of op locatie.

De SIRIS-medewerkers zijn actief op het gebied van presentatie, verslaggeving, techniek, redactie, ICT, tv, fotografie, website, marketing, administratie en bestuur.

Het SIRIS-bestuur bestaat uit secretaris Marnix van der Linden (Someren) en de bestuursleden Jan van de Rijdt (Asten) en Edwin van Gerven (Someren). 

Het Mediabeleid Bepalend Orgaan (MBO) bewaakt als zelfstandig orgaan het publieke karakter van de lokale omroep SIRIS.

De lokale media-instelling telt twee betaalde krachten; directeur-hoofdredacteur Harrie van Horik (Lierop) en Elise Kuijpers (Budel).

Van Horik is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. De directeur-hoofdredacteur geeft zeven dagen in de week leiding aan redacteuren, fotografen, filmers, verslaggevers, presentatoren, ict-ers, stagiaires en andere medewerkers, die voor SIRIS werkzaam zijn.

Elise Kuijpers is audiovisueel specialist en begeleidt de studenten bij het editen en het camerawerk. Zij neemt het grootste deel van het editen voor haar rekening als de stagiaires niet aanwezig zijn. Verder behoort ook de acquisitie voor de reclameboodschapen tot haar werkzaamheden alsmede de 'lichte' technische zaken.

De dagredactie bestaat verder uit de vrijwilligers Jac Retera (tekstenverwerker op werkdagen), Ria Deelen (reclame administratie op wisselende dagen), Anita van der Geest (planner, technische zaken en fotobewerking 's avonds en in het weekeinde), Tara van der Voort (fotobewerker en audio-archivaris op maandag, dinsdag, woensdag), Gabriel Vidal (filmer en editor op woensdag) en Joep van Hugten (filmer en editor op dinsdag, woensdag, donderdag).


businessclub