De studio's van de lokale publieke media-instelling SIRIS bevinden zich in De Ruchte, Laan ten Roode 71e in Someren.

De omroep verzorgt 24 uur per dag, zeven dagen in de week, uitzendingen vanuit de studio of op locatie.

De SIRIS-medewerkers zijn actief op het gebied van presentatie, verslaggeving, techniek, redactie, ICT, tv, fotografie, website, marketing, administratie en bestuur.

Het SIRIS-bestuur bestaat uit secretaris Marnix van der Linden (Someren), penningmeester Björn Bennenbroek (Someren) en de bestuursleden Iris van de Beek (Asten), Jan van de Rijdt (Asten) en Edwin van Gerven (Someren). 

Het Mediabeleid Bepalend Orgaan (MBO) bewaakt als zelfstandig orgaan het publieke karakter van de lokale omroep SIRIS.

De lokale media-instelling telt twee betaalde krachten; directeur-hoofdredacteur Harrie van Horik (Lierop) en Elise Kuijpers (Budel).

Van Horik is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. De directeur-hoofdredacteur geeft zeven dagen in de week leiding aan redacteuren, fotografen, filmers, verslaggevers, presentatoren, ict-ers, stagiaires en andere medewerkers, die voor SIRIS werkzaam zijn.

Elise Kuijpers is audiovisueel specialist en begeleidt de studenten bij het editen en het camerawerk. Zij neemt het grootste deel van het editen voor haar rekening als de stagiaires niet aanwezig zijn. Verder behoort ook de acquisitie voor de reclameboodschapen tot haar werkzaamheden alsmede de 'lichte' technische zaken.


businessclub